GASZTRONÓMIA - RECEPTAJÁNLAT

Paprikás krumpli füstölt kolbásszal
4 személy részére

Hozzávalók:

1 Kg.    Burgonya
400 gr. Füstölt kolbász
3 db fehér paprika
2 db egész paradicsom
2 db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
3 EV olaj
1 EV csemege fűszer paprika
1 KV őrölt kömény
só ízlés szerint

Elkészítés :

Az apróra vágott vöröshagymát, és a fokhagymát üvegesre pirítjuk, majd a fűszerpaprikát összekeverve egy kevés vízzel felengedjük. A hosszában vágott burgonyát félig megfőzzük, majd belevágjuk a paradicsomot, paprikát, füstölt kolbászt. ízesítjük köménymaggal, sóval, és készre főzzük. Tálaláskor friss zöldpaprikával és petrezselyemmel dekoráljuk. Illik hozzá házi savanyúság.

Jó étvágyat!